Informatief tijdschrift over VCA-gerelateerde onderwerpen met nieuws, interviews, bedrijfsreportages, best practices, achtergrondinformatie en toelichtingen.
VCA Actueel is uitgegeven door Reijseger to the point in opdracht van de SSVV van 2007 t/m 2017.

oplage: 11.500 exemplaren
omvang: 16 pagina’s
verspreiding: controlled circulation en abonnementen

VCA Actueel werd gemaakt door:

  • Janneke Reijseger, uitgever
  • Frank Robroek, hoofdredactie (2007-2011)
  • Bernard van Lammeren, hoofdredactie (vanaf 2011)
  • Marit Hazeleger, bureauredactie
  • Practicum Printmanagement, ontwerp, DTP en drukwerk
  • Floor van Os, webdesign/hosting

Het tijdschrift VCA Actueel werd door Reijseger to the point geproduceerd in opdracht van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid. Daarnaast werd aanvullende informatie geboden via een ondersteunende website waar de artikelen gedownload konden worden en nieuwsberichtenwerden geplaatst.

Reijseger to the point fungeerde hierbij als uitgever en was verantwoordelijk voor redactie, ontwerp/opmaak, drukwerk, verzending, abonnementenadministratie, advertentie-acquisitie, marketing, webhosting, site-ontwerp en -beheer.

Mr. E.J.C. Hillen, directeur SSVV:
"Via VCA Actueel willen wij onze achterban (VCA-gecertificeerde bedrijven) structureel informeren. In het verleden hebben wij dit in eigen beheer verzorgd met een nieuwsbrief. Dit bleek in de praktijk te tijdrovend. Met het uitbesteden van het gehele project sinds 2007 kunnen wij toch ons doel behalen, zonder hier te veel tijd aan kwijt te zijn. Door regelmatig overleg tussen redactieadviescommissie, Janneke Reijseger en Frank Robroek houden wij controle over de inhoud. De tijdrovende realisatie laten wij met een gerust hart over aan de experts op basis van wederzijds vertrouwen. De samenwerking is erg prettig en maakt het voor ons mogelijk het contact met onze achterban te verbeteren.”